Justiitsministeeriumi peainspektori uuringus, milles jälgiti, kuidas õiguskaitseagentuurid tegelesid teadetega seksuaalsete väärtegude ja ahistamise kohta, leiti, et kümnest asjaga seotud agendist seitse tunnistas osalemist pidudel Colombias, mida valvas tihti kohalik politseinik, kaitstes narkoagentide relvi ja muud vara, vahendab USA Today.

Lisaks sellele leiti raportis, et narkokartelli liikmed andsid kolmele DEA agendile raha, kalleid kingitusi ja relvi.

Kuigi sellised väärteod seadsid ohtu agentide julgeolekualase sobivuse nende tööle, ei teatatud sellest kunagi DEA julgeolekuprogrammide büroole ning agendid eemaldati karistuseks töölt vaid 2-10 päevaks.

„Enamik seksipidudest leidis aset valitsuse üüritud korterites, kus olid ka agentide sülearvutid, BlackBerry seadmed ja muu valitsuse välja antud varustus ... mis muutis nad potentsiaalselt haavatavaks väljapressimisele,“ öeldakse raportis.

DEA ülemused ei alustanud esialgset sisejuurdlust kahe agendi tegevuse kohta, keda süüdistati korduvalt prostituutidega suhtlemises ja sagedases bordellis käimises. Üht agentidest süüdistati ka prostituudi ründamises vaidluse tõttu viimase tasu üle.

Peainspektori raportis leiti, et USA föderaalsed õiguskaitseagentuurid olid kokku seotud 26 süüdistusega prostituutide teenuste kasutamises välismaal nelja-aastase perioodi jooksul, mis lõppes 2012. aastal. DEA oli seotud neist süüdistustest 19-ga.