Saksa parlamendi raportist selgub, et 2007. aastal tarbisid Saksa sõdurid Afganistanis 850 000 liitrit õlut ja 90 000 pudelit veini. Selle aasta esimese kuue kuuga toimetati Saksa vägedele Afganistanis 448 000 liitrit õlut. Briti ja USA Afganistani baasides kehtib range alkoholikeeld, kirjutab The Times.

Sõdurite füüsiline vorm sattus kahtluse alla pärast seda, kui Saksa Bundeswehri raportis leiti, et 40 protsenti 18-29-aastastest sõduritest on ülekaalulised, samas kui samaealistest tsiviilisikutest on ülekaalulisi 35 protsenti.

Märtsis avaldatud raport tegi järelduse, et Bundeswehr elab õlle ja vorstikeste peal, jättes kõrvale puu- ja juurviljad. Samuti aitab sõdurite passiivsele elustiilile kaasa ülearenenud bürokraatia.

Saksa relvajõudude üle järelevalvet teostava parlamendikomisjoni liige Reinhold Robbe ütles kokkuvõtteks, et sõdurid on liiga paksud, liigutavad ennast liiga vähe ja ei hooli, mida nad sisse söövad.

Põhja-Afganistanis paiknevate vägede esindaja ooberstleitnant Rainer Zaude kinnitas, et Saksa sõduritele Kunduzis on lubatud kaks purki õlut päevas.

Veelgi hukkamõistvam on süüdistus, et Saksamaa ei suuda täita oma peamist ülesannet — Afganistani politsei väljaõpetamist. Eriüksuse KSK ülem kindral Hans-Christoph Ammon kirjeldas sakslaste tegevust selles vallas „armetu läbikukkumisena”.