Organisatsiooni teatel mõjutavad tihti kohtuväliseid avaliku hukkamise otsuseid sageli perekonna „halb“ taust või valitsuse kampaaniad teatud tegevuste vastu, vahendab Reuters.

Üleminekuõigluse töögrupi teatel põhineb raport intervjuudel 375 Põhja-Korea ülejooksikuga, mis on läbi viidud kahe aasta jooksul.

Lõuna-Korea organisatsioon koosneb inimõiguslastest ja uurijatest ning seda juhib Lee Younghwan.

Raporti eesmärk oli dokumenteerida avalike hukkamiste ja massihaudade asukohad, et toetada rahvusvahelisi pingutusi inimsusevastaste kuritegude eest nende toimepanijate vastutusele võtmiseks.

Üleminekuõigluse töögrupi teatel korraldatakse hukkamisi vangilaagrites, et tekitada hirmu võimalikes põgenejates, ning avalikke hukkamisi korraldatakse pealtnäha väikeste kuritegude eest, sealhulgas näiteks vilja ja riisi varguse eest.

Elektrikaablite ja muu varustuse varastamine tehastest müümise eesmärgil ning Lõuna-Korea meediaväljaannete levitamine on samuti põhjus hukkamiseks, mis viiakse kõige tavapärasemalt läbi mahalaskmise näol.

Tunnistuste järgi võidakse inimesed ka surnuks peksta. Ühe küsitletu sõnul ei peetud mõnesid kuritegusid kuuliväärilisteks.

Valitsusametnikke hukati korruptsioonis ja spionaažis süüdistatuna ning teiste piirkondade bürokraate sunniti heidutusmeetodina pealt vaatama, selgub raportist.