„Praegu läksid kõik astronaudid ja kosmonaudid üle ISS-i Vene segmenti. Just oli nendega sideseanss, olukord on kontrolli all, ohtu meeskonna tervisele ei ole,“ ütles juhtimiskeskuse esindaja Interfaxile.

Venemaa kosmoseagentuurist Roskosmos täpsustati, et kahjuliku aine leke kosmosejaama USA osa jahutussüsteemist toimus kolmapäeval kell 11.44 Moskva aja järgi. Kinnitati, et meeskond on väljaspool ohtu ja viibib Vene segmendis.

„Meeskonna ohutus tagati tänu kosmonautide ja astronautide eneste, aga ka Moskva ja Houstoni operatiivsete juhtimisgruppide ladusale ja operatiivsele tegutsemisele. Edasise tegevuse USA segmendis peab välja töötama USA pool. Praegu analüüsib lendude juhtimiskeskus Houstonis informatsiooni ISS-i USA segmendi olukorra kohta,“ ütles Venemaa kosmoselendude juhtimiskeskuse ülem Maksim Matjušin.

ISS-is viibib praegu kuus inimest: ekspeditsiooni ISS-42 ülem Barry Wilmore (USA), ISS-42 pardainsenerid Aleksandr Samokutajev ja Jelena Serova (mõlemad Venemaa), ISS-42/43 pardainsenerid Anton Škaplerov (Venemaa) ja Samantha Cristoforetti (Itaalia) ning ISS-42 pardainsener ja ISS-43 ülem Terry Virts (USA).