„15. veebruaril lendas praegu Valgevene võimude kontrolli all olevast suurest nõukogudeaegsest relvade ladustamise piirkonnast Baranovitšist Liibüasse transpordilennuk Il-76,” ütles SIPRI ekspert Hugh Griffiths The Locali vahendusel.

„Ma kahtlustame tõsiselt, et selle lastiks olid relvad,” ütles Griffiths. „Lennuk maandus Sebha lennuväljal, mis on Gaddafi jaoks väga tähtis paik ja asub sügaval kõrbes. See on üks vähestest lennuväljadest, mis on veel Gaddafi kontrolli all ning mida ei saa jälgida USA, NATO või Euroopa sõjalaevade radarite abil nagu Tripoli lennuvälja.”

„Me oleme (lennuvälja) jälginud juba pikka aega, sest seda on üha rohkem kasutatud relvade vedamiseks Ida-Euroopast Sahara kõrbest lõuna pool asuvatesse riikidesse,” ütles Griffiths ja kinnitas ka ÜRO nädalavahetusel avaldatud teateid, mille kohaselt lendas Qaddafi omanduses olev lennuk Minskisse. „Me oleme viimastel päevadel näinud lende Tripolist Valgevenesse.” Lennuk oli Falcon 900, mida kasutab Gaddafi klann. Eriti lähedased suhted on Valgevene presidendi Aljaksandr Lukašenka režiimiga Gaddafi pojal Khamisil.

Griffithsi sõnul on SIPRI peamine mure viimasel ajal olnudki Valgevene, sest sealt on relvi saadetud ka Elevandiluurannikule Yamoussoukrosse ametist lahkumast keelduva presidendi Laurent Gbagbo pooldajatele.