Kreeka rahandusminister ütleb Saksa televaatajatele näkku, et miljardite ulatuses maksumaksjate raha on kadunud, ning solvab lisaks veel Saksa ja Euroopa poliitikuid, kes Kreeka abiprogrammi heaks kiitsid, kirjutab ajaleht Bild.

Varoufakise tsitaat on järgmine: „Targad inimesed Brüsselis, Frankfurdis ja ka Berliinis teadsid juba 2010. aasta mais, et Kreeka ei maksa oma võlgu kunagi tagasi. Aga nad tegid sellise näo, nagu poleks Kreeka mitte pankrotis, vaid et tal ei ole lihtsalt piisavalt sularaha.“

Rahandusminister kuulutas Kreeka lõhki olevaks ning läks järgmisena poliitikute kallale, kes parlamentides hiiglaslike päästelaenude poolt hääletasid. „Selles olukorras kõigist riikidest kõige maksejõuetumale ajaloo suurima laenu andmine, nagu kolmandajärgulised korrumpeerunud pankurid, oli inimsusevastane kuritegu,“ kuulutas Varoufakis.

Hädalaenud sundisid Kreeka Varoufakise sõnul püsivasse võlgnevusse ilma lõputa ning asetasid ühe uhke rahva vastasseisu teisega, sest Saksa töölisele, kes rügab 8-10 tundi päevas ja elab sellest hoolimata enam või vähem vaesuspiiril, räägib tema valitsus, et meie haiglad peavad kokku hoidma, aga meie anname kreeklastele 110-130 miljardit eurot. Sealjuures ei läinud raha Varoufakise sõnul sugugi kreeklastele, vaid Prantsuse ja Saksa pankadele.