Eurorühma esimees Mário Centeno annab täna ministritele ülevaate juunikuise euroala tippkohtumise tulemustest.

Samuti käsitleb ta lühidalt majandus- ja rahaliidu süvendamisega seotud küsimusi, millega eurorühm peaks töötama kuni järgmise euroala tippkohtumiseni, mis on kavandatud detsembrisse.

Ministrid arutavad ka kogu euroala eelarve olukorda, keskendudes 2019. a väljavaadetele. Euroopa Komisjon ja Euroopa Keskpank tutvustavad eurorühmale tänavu mais ja aprillis vastavalt Iirimaal ja Hispaanias toimunud programmijärgse järelevalve missiooni peamisi tulemusi.

Homsel kohtumisel arutavad rahandusministrid käibemaksu pöördmaksustamise mehhanismi ettepanekut, mis võimaldaks liikmesriikidel ajutiselt kohaldada käibemaksukohustuse puhul üldist pöördmaksustamist.

Samuti tuleb arutlusele ettepanek, mis võimaldab liikmesriikidel kohaldada elektrooniliste väljaannete suhtes harilikest käibemaksumääradest erinevaid määrasid.

Eeldatavasti vahetavad ministrid arvamusi 28.–29. juunil toimunud Euroopa Ülemkogu kohtumise järelmeetmete üle. Eesistujariik Austria esitleb oma majandus- ja rahandusküsimuste alast tööprogrammi. Nõukogu kiidab eeldatavasti ka heaks ühisseisukohad G20 rahandusministrite kohtumiseks 21.–22. juulil.