Harkivis 21. aprillil presidentide Dmitri Medvedevi ja Viktor Janukovitši vahel sõlmitud Vene laevastiku Krimmi jäämise lepingu poolt hääletas 236 ülemraada saadikud. Vastuvõtmiseks oli vajalik 226 rahvasaadiku toetus, teatab infoagentuur RIA Novosti.

Läbi ei saadud ka skandaalita: raada ees toimus mitme tuhande osalejaga protestimiiting ning parlamendiistungi ajal lendas saali vähemalt neli suitsugranaati, teatas Interfax-Ukraina korrespondent.

Omavahel läksid raadasaalis karvupidi kokku võimuerakonna Regioonide Partei ja opositsiooni surutud endise peaministri Julija Tõmošenko Bloki saadikud. Mehed kaklevad ja loobivad üksteist paberitega.

Spiiker Volodõmõr Lõtvõn, keda loobiti munadega, oli ajakirjanikele öelnud, et Musta mere laevastiku baasilepingu vastuvõtmine toimubki „sellises pidulikus õhkkonnas".

Lepingu kohaselt hakkab Moskva sõjabaasi kasutatava maa ja kinnisvara eest aastas 98 miljonit dollarit (1,14 miljardit krooni) maksma.

Varasem, president Viktor Juštšenko ajal sõlmitud leping sätestas Vene laevastiku viibimise vaid kuni aastani 2017. Juštšenko pidas Krimmis viibivaid Vene vägesid destabiliseerivaks faktoriks ja oli lepingu pikendamise vastu.