27-aastane Lavali ülikooli tudeng Alexandre Bissonnette kasvas üles Québeci linna eeslinnas Cap-Rouge’is ja elas korteris sellest mõne kilomeetri kaugusel, kirjutab ajaleht The Globe and Mail.

Internetis ja sõpruskonnas ei avaldanud Bissonnette äärmuspoliitika vastu erilist huvi kuni eelmise aasta märtsini, kui Québeci linna külastas Prantsusmaa parempopulistliku erakonna Rahvusrinde juht Marine Le Pen. See innustas Bissonnette’i äärmisele aktiivsusele internetis, teatasid inimesed, kes temaga umbes sel ajal vaidlema sattusid.

Lavali ülikooli rahvusvaheliste suhete tudeng Vincent Boissoneault tundis Bissonnette’i lapsepõlvest peale ja oli temaga sõber Facebookis. Boissoneault’ sõnul ründas Bissonnette Facebookis pagulasi või väljendas toetust Le Penile ja Trumpile.

Pärast rünnakut levisid kuujutud ründaja kohta ning spekuleeriti motiivi üle.

„Ma võin teile öelda, et ta ei olnud kindlasti moslemiks pöördunu,“ ütles Boissoneault. "Ma kandsin ta maha kui ksenofoobi. Ma isegi ei mõelnud temast kui täielikust rassistist, aga teda kütkestas äärmuslik rassistlik natsionalistlik liikumine. Mulle ei tulnud kunagi pähe, et ta võiks olla vägivaldne.“

Pagulaste toetuseks loodud Facebooki lehe haldaja, tööhõivenõustaja François Deschamps teatas, et tundis Bissonnette’i fotolt kohe ära pidevate sotsiaalmeediakommentaaride tõttu, milles ta tegi maha pagulasi ja feminismi.

Bissonnette’i tuttavad Québeci linna Les Compagnon-de-Cartier’ keskkooli ajast ütlesid, et ta oli introvertne, suhtlemisel kohmakas ja teda kiusati tihti.