The New Timesi peatoimetaja Jevgenia Albats ütles RBK-le, et tegemist oli esimese hoiatusega Roskomnadzorilt nende ajakirjale üheksa aasta jooksul. Hoiatuse ametlik põhjus oli Venemaal keelatud Ukraina organisatsiooni Paremsektor nimetamine ilma märketa, et see on Venemaal keelatud. Paremsektorist oli juttu The New Timesi jaanuarinumbris avaldatud artiklis „Лишь бы не было войны“ („Kui vaid ei oleks sõda“), vahendab NEWSru.com.

Vene seaduste järgi võidakse väljaandelt, mis saab kaks hoiatust 12 kuu jooksul, litsents ära võtta. The New Timesi jaoks on see esimene hoiatus kalendriaasta jooksul.

Hoiatus tehti 1. veebruaril, samal päeval, kui The New Timesi veebilehel avaldati uuringu tulemused Putini väidetava vanema tütre Maria kohta. Veebileht muutus aga pärast selle materjali avaldamist ligipääsmatuks. Albats kahtlustab, et probleemid tekkisid võimsa küberrünnaku tõttu. Viimane kord tekkis samasugune probleem pärast intervjuu avaldamist naftafirma Jukos endise juhi Mihhail Hodorkovskiga.

Artikli autor Sergei Kanev kirjutas, et Putini väidetav tütar Maria, pärast abiellumist perekonnanimega Faassen, elab seitsmekordses majas Moskva Novinski bulvaril USA saatkonna naabruses. Tema sünnikuupäev langeb täielikult kokku Putini vanema tütre omaga.

Kommunaalteenistuste töötajad rääkisid ajakirjanikele, et naise varasem nimi oli Vorontsova ja ta õppis Moskva riiklikus ülikoolis. The New Timesi andmetel kasutas ta veel nelja nimega dokumente. Moskva riikliku ülikooli ametlikul veebilehel on tõepoolest kirjas, et aastatel 2006-2011 õppis fundamentaalmeditsiini teaduskonnas tudeng nimega Maria Vladimirovna Vorontsova. Ta on olemas ka kümnetel koos kursusekaaslastega tehtud fotodel sotsiaalmeedias. Samas keeldusid need kursusekaaslased kategooriliselt ajakirjanikuga suhtlemast või küsisid intervjuu eest „fantastilisi summasid“.

Vorontsova lõpetas ülikooli 2011. aastal ja kaitses diplomitöö akadeemik Ivan Dedovi juhendamisel.

Edasi astus Vorontsova aspirantuuri Venemaa tervishoiuministeeriumi endokrinoloogia teaduskeskusse, mida juhib seesama Dedov. Sellel perioodil määrati akadeemiku poeg Dmitri Venemaa kohtunikuks Euroopa inimõiguste kohtusse ning Dedov ise valiti ilma vastaskandidaadita Venemaa meditsiiniteaduste akadeemia presidendiks. Tollane tervishoiuminister Tatjana Golikova andis aga korralduse kiirendada endokrinoloogia teaduskeskuse juures asuva laste endokrinoloogia instituudi ehitust. Artikli avaldamise päeval avaldati Putini ukaas Dedovi autasustamise kohta teeneteordeniga.

Internetis olevate fotode järgi reisib Maria palju välismaal, sõidab kallite jahtidega ja palkab välismaalt pedagooge, kirjutas The New Times. Näiteks selgus, et tudengineiu Maša käis koos sõbrannadega luksusklassi megajahil Aria Vahemere kruiisil, mille käigus külastati Monte Carlot, Itaaliat, Prantsusmaad ja Hispaaniat. Märgitakse ka Maria Faasseni arvukaid lääne kontakte kunsti-, äri- ja diplomaatilistes ringkondades.