Osmajev vahistati 2007. aastal koos teiste Tšetšeeniast pärit isikutega Moskvas. Väideti, et nad kavatsesid tappa Kadõrovi. Osmajevi vastu oli aga vähe tõendeid ning ta vabastati allkirja vastu riigist mitte lahkumise kohta. Osmajev põgenes aga kohe Araabia Ühendemiraatidesse ja kuulutati tagaotsitavaks, vahendab Lenta.ru.

Osmajevi roll Putini tapmiskatse ettevalmistamisel piirdus väidetavalt terroristide väljaõpetamise ja nende Moskvasse saatmisega. Terrorist tegutses „Kaukaasia emiraadi“ juhi Doku Umarovi tellimusel. Pärast ülesande saamist sõitis Osmajev Araabia Ühendemiraatidest Ukrainasse, kus kohtus oma õpilastega – Tšetšeeniast pärit Ruslan Madajevi ja Kasahstanist pärit Ilja Pjanziniga. Ühe õppetunni ajal plahvatas Madajevi käes pomm ja ta sai surma. Pjanzin sai haavata. Plahvatusest teada saanud Osmajev hakkas end Odessas varjama.

Varsti pärast Venemaa presidendivalimisi pidi Madajev olema see enesetaputerrorist, kes Putini tapab. Ukraina eriteenistused teatasid sellest Vene kolleegidele. Viimased selgitasid välja, et hukkunu ja haavatu on tõepoolest võitlejatega seotud. 4. veebruaril saabus Osmajevit Odessasse külastama tema isa. Kommersanti admetel õnnestus tänu tema telefonikõnede pealtkuulamisele Osmajevi asukoht kindlaks teha. Kahtlusalune vahistati. Temalt konfiskeeriti sülearvuti, milles oli informatsioon Putini autokorteeži liikumise kohta Moskvas. Osmajev näitas Moskvas kätte koha, kuhu oli peidetud lõhkeaine. Selgus, et see oli sinna jäänud Kadõrovi tapmise kavandamise ajast.