Londonis paguluses resideeruva endise nõuniku sõnul ei suuda Putin ette kujutada elu ilma võimuta, vahendab Iltalehti Pugachevi sõnu ajakirjale Time.

Pugachev tunneb Putinit juba aastaid. Omal ajal töötas ta Boris Jeltsini nõunikuna ning puutus igapäevaselt ka siis Putiniga kokku. "Putin on erakordselt ambitsioonikas. Samas polnud tal eesmärki saada presidendiks".

Putini iseloomustab ta kui kaprsiisset ja ettearvamatut meest. Näiteks võib Vene riigipea olla projektidest vaimustunud, kuid järgmisel hetkel neid ilma igasuguse selgituseta maha laita. Nii juhtus näiteks ühe luksushotelli projektiga, kus elevil Putin joonistas isegi sviitidesse detaile, kuid siis ühel hetkel ei lasknud ehitusmehi enam majja sisse. Ehtus seisab jätkuvalt.

"Putin on nagu must kast, keegi ei tea, mis tema sees peidus on," ütles Pugachev. Lisaks kõigele ei tea Putin tema sõnul majandusest midagi.

"Talle ei meeldi majandus, igasugused ettekanded on tema arvates kuivad ja igavad. Tema jaoks on kõik lihtne - Venemaa liigub edasi ja see on suurepärane. Lähedased nõuandjad teavad, et Putinile meeldivad ainult head uudised ja nii nad talle üksnes häid uudiseid toovadki," rääkis Pugachev.