Venemaa president Vladimir Putin andis intervjuu Prantsusmaa raadiole Europe 1. Putini Sotši residentsis salvestatud usutlus toimus Prantsusmaal reedel aset leidva Normandia dessandi 70. aastapäeva pidustuste puhul, kuhu Venemaa riigipea on osalemiskutse saanud.

Raadio poolt oma kodulehel avaldatud intervjuu katketes avaldab Putin lootust, et maailm „pole jõudmas uude Külma sõtta“. „Tahan rõhutada, ükskõik, kus inimesed ei ela, on neil õigus olla kaitstud. Küsimus on ainult selles,“ lisas ta oma maailmavaate kohta.

Ajakirjanikud küsisid, kas Putinil on praegu soov Ida-Ukrainasse sõjaliselt sekkuda?

„Kagu Ukrainas pole mitte ühtegi Venemaa sõjaväelast, mitte ühtegi Vene instruktorit,“ vastas Putin selle peale.

Ta eitas ka kategooriliselt, et Venemaa oleks mingilgi moel seotud olukorra destabiliseerimisega Ukrainas. „Ei. Me pole sellega kunagi tegelenud ega kavatse teha. Ukraina võimud peavad looma dialoogi mitte tankide ja lennukitega vaid läbirääkimiste teel.“

Ukraina kriis on teatavasti ajanud sassi USA ja Venemaa suhted. Kuid Putin ei näinud ka siin Venemaal mingit süüd, vaid näitas näpuga hoopis USA peale. „Mul ei ole alust arvata, et president Obama ei taha rääkida Venemaa presidendiga. Mina olen valmis dialoogiks,“ leidis Putin.

Aga jätkas seejärel süüdistavalt: „Kõige agressiivsemat, kõige jõhkramat poliitikat ajab just USA. Igal pool maailmas on USA sõjaväebaasid. Neil on baasid tuhandete kilomeetrite kaugusel oma riigi piiridest,“ viitas Vene riigipea.