Venemaa föderaalne julgeolekuteenistus (FSB) väitis kolmapäeval, et Ukraina saatis paari päeva eest Krimmi mitu rühma luurajaid, et terrorirünnakuid korraldada.

„Ööl vastu 7. augustit avastati Krimmi vabariigis diversantide rühm,“ kirjutatakse pressiteates. „Nende kinnipidamise käigus toimus tulevahetus, mille käigus hukkus FSB töötaja.“ FSB kinnitusel leiti kokkupõrke paigast 20 improviseeritud lõhkeseadeldist, laskemoona, magnetmiine, granaate ja relvi, mis on kasutusel Ukraina relvajõududes.

Putin ütles peale Venemaa julgeolekuteenistuse väiteid Interfaxile edastatud avalduses, et Ukraina ei otsi teed läbirääkimisteks ja jätkab terrorismiga.

"Paistab, et inimesed, kes võtsid Kiievis võimu üle ja jätkavad selle hoidmist, läksid rahumeelsete lahenduste leidmise asemel terrori praktiseerimise teed," ütles Putin pressikonverentsil peale kohtumist Armeenia presidendiga ja lisas, et Venemaa võtab ka nn Luhanski Rahvavabariigi juhi Igor Plotnitski vigasaamist plahvatuses kui püüdu tungida Krimmi.

Venemaa liider lubas samuti, et valitsus tugevdab turvameetmeid Krimmis, et selliseid "terroriakte" vältida.

Ta hoiatas: "See on kasutu katse, see on väga ohtlik mäng".

Putin kutsus lisaks Kiievi võimu toetavaid riike üles survestama Ukraina valitsejaid, et viimased alustaks lõpuks tõelise rahuprotsessiga.