Noomitus tehti Hudilainenile seoses „ametikohustuste täitmata jätmisega kodanike avariilisest elamufondist ümberasustamise organiseerimisel“, vahendab Lenta.ru.

Venemaa ehituse ning elamu- ja kommunaalmajanduse minister Mihhail Men kandis 10. veebruaril Putini osalusel toimunud valitsuse istungil ette, et Taga-Baikali krais ja Karjalas „praktiliselt saboteeritakse“ kodanike avariiliselt elamispinnalt ümberasustamise programmi. Men rõhutas, et raha selleks on Karjalale eraldatud täies mahus, aga regionaalvõimud lihtsalt ei suuda programmi administreerida.

Selle ettekande tulemusena andis Putin presidendi administratsiooniülemale Sergei Ivanovile ja peaminister Dmitri Medvedevile korralduse mõelda nende regioonide probleemide lahendamisel kaadrimuudatustele.

Hudilainen nimetas Putini noomitust õiglaseks ja teenituks, vahendab Life News.

Hudilainen kavatseb nüüd alluvatelt karmimalt tulemuslikku tööd nõuda. „Kaadriotsused on juba vastu võetud. Karjalas on terve kompleks probleeme. Vladimir Putin on neid kõiki kuulnud ja võtnud vastu meie argumentatsiooni. Seetõttu tehti ainult noomitus,“ ütles Hudilainen.

Hudilainen määrati Karjala presidendiks Putini ettepanekul 2012. aastal. Varem oli ta Leningradi oblasti seadusandliku kogu liige.