Nõupidamisel autotööstuse arenguprobleemide üle väljendas Putin arvamust, et kõik Venemaa riigi ja kohaliku võimu organid peaksid ostma ainult selliseid autosid, mis on toodetud ühtse majandusruumi, millesse kuuluvad Venemaa, Kasahstan ja Valgevene, territooriumil. Ühtses majandusruumis toodetud autodele peaksid üle minema ka föderaaleelarvest rahastatavad ettevõtted, vahendab Lenta.ru.

Putini arvates ei ole see abinõu vastuolus maailma kaubandusorganisatsiooni WTO põhimõtete ja reeglitega.

Erandid võiksid tulla kõne alla vaid sel juhul, kui selgub, et ühtse majandusruumi territooriumil vajalikke sõidukeid ei toodeta.

Venemaa majandusarengu ministri asetäitja Mihhail Ovsejevski ütles raadiojaama Ehho Moskvõ eetris, et seadus, mis keelab ametnikel osta riigi raha eest välismaal toodetud autosid, koostatakse valitsuse määrusena. Ovsejevski sõnul tuleb paika panna raamid selleks, et ametnikud ei ostaks liigsete tarbimisomadustega autosid. Ministri asetäitja lubas samuti, et seaduses vaadatakse üle ühiskondliku kontrolli süsteem ametnike ostude üle. Seaduse ettevalmistamine võtab kaks-kolm kuud.

Katse sundida Vene ametnikke sõitma kodumaist päritolu autodega tehti juba 1990. aastatel. Ettepanekuga istutada ametnikud ümber Volgadele tuli välja tollane esimene asepeaminister Boriss Nemtsov. Kreml tema ideed ei toetanud.