„On tähtis, et Teie professionaalsed teadmised, kogemus, suur loominguline potentsiaal on ka täna nõutud, teenivad rahvusvahelise humanitaarkoostöö arengut,“ öeldakse Putini õnnitluses. Putin märkis ka, et Gorbatšovi teatakse kui eredat, erakordset inimest, silmapaistvat riigi- ja ühiskonnategelast ning ta soovis Gorbatšovile head tervist, vahendab Lenta.ru.

Interfaxi avaldatud avaliku arvamuse küsitluse järgi peab 46 protsenti venemaalastest Gorbatšovi poliitikuks, kes tahtis riigile head, aga tegi mitmeid tõsiseid taktikalisi valearvestusi, mis viisid kaotuste ja probleemideni. 12 protsenti leiab, et Gorbatšov on julge inimene, kes ei kartnud võtta endale vastutust ja viis läbi riigile eluliselt vajalikud reformid ning tegi kõik, mis tol hetkel võimalik oli. 24 protsenti vastanutest peab Gorbatšovi kurjategijaks, kes lõhkus teadlikult suure riigi.

Gorbatšovi peamiseks saavutuseks peavad küsitletud külma sõja lõppemist (kuus protsenti) ja demokraatlike vabaduste kehtestamist (viis protsenti). 47 protsenti venemaalastest leiab aga, et Gorbatšov ei teinud riigi heaks midagi head, 34 protsenti ei osanud aga vastata.

Gorbatšovi tegevuse negatiivseks tagajärjeks peavad venemaalased eeskätt Nõukogude Liidu lagunemist (36 protsenti) ja riigi allakäiku (kümme protsenti).

Gorbatšov sündis 1931. aasta 2. märtsil praeguses Stavropoli krais. Nõukogude Liidu kommunistliku partei keskkomitee liige oli ta alates 1971. aastast. 1978. aastast oli ta NLKP keskkomitee sekretär ja alates 1985. aastast peasekretär. 1990. aasta 15. märtsil valiti Gorbatšov Nõukogude Liidu rahvasaadikute kolmandal erakorralisel kongressil Nõukogude Liidu presidendiks ning ta jäi esimeseks ja viimaseks selles ametis olnuks.