„Pole vaja illusioone. Kõik need inimesed ei lahkunud poliitiliselt areenilt. Nende nimed leiate te mõnede parteide kandidaatide ja sponsorite seas. Nad soovivad revanši võtta, naasta võimule ja mõjusfääridesse ning restaureerida oligarhide režiimi,“ vahendas Eesti Päevaleht Online Lužniki staadionil esinenud Putini sõnu.

Putin selgitas, et tegemist on inimestega, kes 90. aastatel kõrgetel ametikohtadel olles tegutsesid riigi ning ühiskonna kahjuks ning teenindasid oligarhide struktuuride huve ja raiskasid rahvusvara.

Tema hinnangul muutsid oligarhid eelmise sajandi lõpul Venemaa massiliselt vaeseks ja soosisid totaalset altkäemaksuvõtmist, millega praegune võim on sunnitud võitlema.

Putin märkis: „Meie oponente ühendab soov meid eraldatuna näha. Praegu tulevad nad tänavatele: seda nad õppisid lääne spetsialistidelt, treenisid naabervabariikides ja meil hakkavad seda praktiseerima.“ Ta lisas, et kui need inimesed võimule tulevad, siis teevad nad vaid üht asja: hakkavad küüniliselt ning särasilmi varastama ja oma kukrut täitma.

Presidendi sõnul hämmastavad teda poliitilised spekulatsioonid raskuste kohta riigis. „Me näeme probleeme ja töötame nende lahendamise kallal, aga spekuleerivad need, kes kümnete aastate jooksul riiki juhtisid ja jätsid inimesed 80. aastate lõpul ilma elementaarsete teenusteta ja kaubata, ilma lihata ja tikkudeta, seebita, suhkruta ja soolata. Oma poliitikaga valmistasid nad kahtlemata ette kõik tingimused Nõukogude Liidu lagunemiseks.“

RIANi teatel kutsus Putin kõiki foorumil osalejaid üles toetama valimistel Ühtset Venemaad, mis jätkaks tema poolt Venemaale valitud kurssi ja kindlustaks Venemaa tõusu.

Foorumil Lužniki staadionil võttis osa ligi 5000 inimeste — teiste seas võimupartei Ühtse Venemaa, Kremli-meelsete noorteühenduste ning 15. novembril loodud ühiskondliku liikumise „Putini Eest!” esindajad.