Võimalus, et lennukit ei tuntud ära, on Putini sõnul välistatud, vahendab RBK.

„Pole võimalik. Neil [lennukitel] on eraldusmärgid ja neid on hästi näha. Need on just nimelt meie lennukid, mitte mingid teised,“ ütles Putin ning lisas, et Venemaa saatis vastavalt USA-ga sõlmitud kokkulepetele varem informatsiooni selle kohta, kus, millal ja millistes ešelonides hakkab lennuvägi töötama.

Putin esitas küsimuse, miks nad selle informatsiooni ameeriklastele üle andsid. „Nad kas ei kontrolli, mida teevad nende liitlased või jagavad nad seda informatsiooni paremale ja vasakule, mõistamata, millised on tagajärjed,“ sõnas Putin, lubades pidada „meie partneritega“ sellel teemal üsna tõsiseid konsultatsioone.

„Me lähtume sellest, et see on toimiv koalitsioon, Türgi on selle koalitsiooni liige ja peab teadma, et seal töötab just Vene lennuvägi. Milline veel? Kui nad saaksid teada, et see on Ameerika lennuk, kas nad annaksid löögi Ameerika omale, või mis? Jama on see kõik. Need on ettekäänded,“ kuulutas Putin. „Väga kahju, et selle asemel, et uurida seda tõsiselt, sügavalt, töötada selle kallal, et seda enam kunagi ei juhtuks, kuuleme me selliseid arusaamatuid selgitusi ja avaldusi selle kohta, et isegi vabandada pole millegi eest.“