„Kui tänane režiim Kiievis alustas tõesti armee kasutamist elanikkonna vastu riigi sees, on see ilma igasuguse kahtluseta väga tõsine kuritegu oma rahva vastu,“ ütles Putin meediafoorumil esinedes, vahendab RIA Novosti.

„Kui need inimesed läksid üle niinimetatud teravasse faasi, pole see enam mingi terav faas, vaid karistusoperatsioon ning sellel on tingimata tagajärjed nendele inimestele, kes selliseid otsuseid vastu võtavad, ning muu hulgas puudutab see meie rahvusvahelisi suhteid,“ ütles Putin.

Putin lisas, et sai informatsiooni viimaste sündmuste kohta Ukrainas nagu teisedki meedia kaudu.

„Kui seda tegid Kiievi tänased võimud, on see hunta, lihtsalt mingisugune klikk. Esiteks, neil ei ole üldrahvalikku mandaati. Nad on parimal juhul mingid legitiimsuse elemendid ja need ainult parlamendi raames, kõik ülejäänud võimud ei ole ühtedel või teistel põhjustel legitiimsed,“ ütles Putin.

Putin teatas, et kui Venemaa poleks Krimmi elanikkonda toetanud, oleksid sündmused seal ilmselt veelgi hullemini arenenud.

„Nüüd saab kõigile ilmselgeks: kui poleks olnud Venemaa reaalset toetust inimestele, kes elavad Krimmis, poleks olnud võimalik läbi viia kodanike tahteväljenduse tsiviliseeritud protsessi. Kõik oleks olnud samamoodi, nagu praegu toimub Ukraina ida- ja lõunaosas. Oleks olnud samamoodi, ilmselt veel hullem. Seetõttu kinnitab see veelkord, et me tegime kõik õigesti ja õigeaegselt,“ ütles Putin.