„Ma märgin, et USA, Euroopa Liidu, Jaapani, Austraalia ja paljude teiste riikide meie riigi vastu ühepoolsete piiravate meetmete kehtestamine ei ole legitiimne. Selline surve ei too kaasa mitte ainult otsest majanduslikku kahju, vaid ohustab ka rahvusvahelist stabiilsust,“ ütles Putin kirjalikus intervjuus Türgi uudisteagentuurile Anadolu, vahedab RIA Novosti.

Putin rõhutas, et katsed rääkida Venemaaga ultimaatumite ja sanktsioonide keeles on absoluutselt vastuvõetamatud ja perspektiivitud. „Sealjuures on meie vastus alati olnud ja on tulevikus tasakaalustatud ning Venemaa rahvusvaliste kokkulepetega võetud õigusi ja kohustusi arvestav, sealhulgas WTO raames,“ lisas Putin.

Putin tuletas meelde, et Venemaal tegutsevate juhtivate lääne firmade juhid ei varja oma muret seoses sanktsioonidega ning kinnitavad valmisolekut koostööd jätkata. „Me arvestame sellega, et terve mõistus jääb peale. Kutsume üle saama puudulikust piirangute ja ähvarduste loogikast ning ümber lülituma kuhjunud probleemidele vastastikku vastuvõetavate lahenduste otsimisele,“ ütles Putin.