Vene meedia andmeil on Putin valmis suhtuma "konstruktiivselt", juhul kui Obama tahab temaga kohtuda, vahendab Ilta-Sanomat.

Washington pole veel kinnitanud presidentide kohtumist. "President Obama graafik pole veel löödud lukku, seega ei saa me veel teatada tema programmist," tsiteeris Sputnik Valge Maja teadet.

Venemaa välisminister Sergei Lavrov kinnitas aga, et Putin on minemas ÜRO peakorterisse. Esialgse info kohaselt peab ta peaassambleel kõne 28. septembril.

"Lähtume sellest, et USA kolleegid saadavad meile signaale, kui nad tahavad säilitada kontakte. Kui nende poolt tuleb selline teade (Obamaga kohtumise kohta), siis usutavasti suhtub meie president sellesse konstruktiivselt," sõnas Lavrov.

Venemaa majandusleht RBK teatab aga oma allikatele tuginedes, et Putini ja Obama kohtumise ettevalmistused on täies hoos. Leht meenutab, et Putin pole külastanud Ühendriike pärast seda, kui ta aastal 2012 kolmandat ametiaega presidendiks valiti.

Kahe suurriigi presidendi kohtumised on olnud põgusad ning varjutatud jahedatest suhetest. Viimati kohtas Putin Obamat mullu novembris Pekingis. Enne seda said nad kokku mullu juunis Prantsumaal, kus tähistati Normandia dessandi aastapäeva.

Putin pole ÜRO-s sage külaline. Viimati väisas ta ÜRO peaassambleed aastal 2005. ÜROs on ta esinenud kõnega kolmel korral: aastal 2005, 2003 ja 2000.

USA ja Venemaa suhted on viimastel aastatel olnud pingsad, alles Iraani tuumaprogrammi kokkuleppega leidsid nad ühise keele.

Putini ÜRO-visiit pakuks ka võimalusi otsida võimalusi Ukraina sõja lõpetamiseks. Ukraina president Petro Porošenko sõidab samuti septembris New Yorki ning peab ÜRO peaassambleel kõne päev pärast Putinit ehk 29. septembril.