Putin andis sellise ülesande, avades Venemaa kaitseministeeriumi, sõjatööstuskompleksi ja mitmete regioonide järjekordset nõupidamist, vahendab TASS.

„Õppuste tulemusena ilmnesid teatud puudujäägid, tuleb neist tähelepanelikult õppida, töötada välja täiendavad meetmed mobilisatsioonivalmiduse suurendamiseks,” ütles Putin.

President märkis, et kohtumise käigus kavatsetakse puudutada eelkõige möödunud õppuste tsiviilaspekte, sest osales palju tsiviilametkondi ja regioone. Putin väljendas soovi kuulata õppustele kaasatud regioonide juhtide ja mitmete ministeeriumide järeldusi ja ettepanekuid ning nende arvamusi ilmnenud probleemide ja seisukohtade kohta, mis vajavad viimistlemist.

„Märgin ära, et õppuste käigus lahendati rida tähtsaid ülesandeid, esmajärjekorras kontrolliti mobilisatsioonivalmidust ning vägede vajaduste rahuldamise võimalusi kohtadel, nende varustamist kohalikest ressurssidest,” täpsustas Putin.

Putini sõnul kaasati tsiviilisikuid sõjaväekogunemistele, lisaks sellele harjutati tsiviilettevõtete autotranspordi ja tehnika relvajõudude koosseisu üleandmise küsimusi ning tehnilise katte organiseerimist. Putin mainis ka kompleksse hinnangu andmist vägede varustamisele transpordi- ja logistikateenuste, toiduainete ja medikamentidega.

Õppuste tulemusi kokku võttes kutsus Putin samuti analüüsima riigikaitseettevõtete võimalusi tootmisvõimsuste operatiivseks suurendamiseks.

„Märgin ära, et majanduse võime suurendada kiiresti riigikaitsetoodangu ja -teenuste mahtu sõjaajal on üks tähtsamaid tingimusi riigi sõjalise julgeoleku tagamisel, selleks peavad valmis olema kõik strateegilised ja lihtsalt suured ettevõtted, sõltumata omandivormist,” rõhutas Putin.