„Ma leian, et peamine põhjus on selles, et praegused Kiievi võimud ei taha pidada sisulist poliitilist dialoogi oma riigi idaosaga,“ ütles Putin ITAR-TASS-i vahendusel. „Just nimelt poliitilist sisulist dialoogi.“

Rääkides mässuliste tegevusest märkis Putin, et nende eesmärk on tõrjuda Ukraina relvajõud välja riigi idaosa suurtest linnadest. „Omakaitsejõudude eesmärk on tõrjuda need relvajõud ja suurtükivägi välja, et mitte anda neile võimalust tulistada elamukvartaleid,“ ütles Putin.

Putin külastas Kirde föderaalülikooli Lazarevi-nimelist mammutimuuseumi, kus talle trügis ligi BBC korrespondent Sweeney, kes soovis talle küsimusi esitada. Putin lubas inglise keeles hiljem vastata, kuid ajakirjanik nõudis vastust kohe.

„Ma vastan, milles seisneb tragöödia, mis praegu aset leiab,“ ütles Putin. „Milles seisneb praeguse sõjalise operatsiooni eesmärk ja mõte idas? Ja mis on esile kutsunud selle tegevuse aktiviseerumise? Selle (omakaitselaste tegevuse – ITAR-TASS) on esile kutsunud see, et Ukraina regulaarväed on ümber piiranud suured asulad ja tulistavad otsesihtimisega elamukvartaleid.“ Putin rõhutas, et praegu on peamine ülesanne päästa nende linnade rahumeelne elanikkond.

„Ja see on see, millesse kahjuks paljudes riikides, sealhulgas ka Euroopas, eelistatakse mitte sekkuda,“ ütles Putin.