Putin lisas Kremlis poliitilisele eliidile korraldatud vastuvõtul aga, et võimude "püha kohus" on taastada kodanike usk postkommunistlikku kurssi.

"Kümme aastat tagasi olime romantilised ja, usun, et paljud nõustuvad, isegi naiivsed. Arvasime, et võime uue riigi rajada lihtsalt ja kiiresti," sõnas Putin. "Sellistest illusioonidest on tulnud loobuda."

Putin, kes on alles teine demokraatlikult valitud riigipea Venemaa verises ajaloos, sõnas, et riik on alates 1990. aasta 12. juunist, mil ta end sümboolselt Nõukogude Liidu koosseisus iseseisvaks kuulutas, teinud olulisi edusamme.

"On tekkinud mitmeparteisüsteem, seadused eraomandi kohta, ajakirjandusvabadus. Toimunud on põhiseaduslikud muutused," sõnas Putin külalistele, kelle seas oli ka tema eelkäija Boriss Jeltsin.

Kohal olid ka patriarh Aleksius II, peaminister Mihhail Kasjanov ning palju teisi poliitikuid, samuti näiteks filmimees Nikita Mihhalkov ja popikoon Alla Pugatšova.

Iseseisvuspäeva tähistavad Venemaal peamiselt selle liidrid, paraade ega suuremaid rahvaüritusi kavas pole. Paljud moskvalased näiteks veetsid päeva oma suvilates ilusat ilma nautides.