„Vastavalt tema korraldusele viiakse ringkonna väed, osa teiste sõjaväeringkondade lennuväejõududest, õhudessantvägedest ja sõjaväe transpordilennuväest alates kella 9.30-st Moskva aja järgi täielikku lahinguvalidusse,“ ütles Šoigu TASS-i vahendusel.

Šoigu sõnul toimub Kesksõjaväeringkonna lahinguvalmiduse etteteatamata kontroll 7.-12. septembril.

Šoigu andis Venemaa õhu- ja kosmosejõudude ülemjuhatajale Viktor Bondarevile korralduse harjutada lennuväe koondamist Kesksõjaväeringkonna operatiivsetele lennuväljadele ning organiseerida õhujõudude ja õhutõrje ning kaug- ja transpordilennuväe valmisolek.

Samuti andis Šoigu õhudessantvägede ülemale korralduse harjutada vägede ümberpaigutamist ja sellele järgnevat ettevalmistamist tegutsemiseks tundmatutel polügoonidel.

Oma asetäitjatele andis Šoigu korralduse harjutada ametkondadevahelist koostööd ning mobilisatsiooni- ja territoriaalkaitseülesannete täitmist.

Veel kontrollitakse föderaal- ja regionaalvõimude tegevust sõjaaja tingimustes. See puudutab tervishoiuministeeriumi, põllumajandusministeeriumi, tööstus- ja kaubandusministeeriumi, föderaalset meditsiini- ja bioloogiaagentuuri, Rosrõbolovstvot ja Rosrezervi ning Baškortostani Vabariigi ning Novosibirski, Samara ja Tšeljabinski oblastite administratsioone.