"See on traumaatiline kogemus olla laevas, mis võtab vett sisse. Esimene asi, millele mõtled, on loomulikult parvlaev Estonia. See on halb aeg," rääkis üks reisija Aftonbladetile.

Reisija kurtis ka, et laevafirma ei käitunud tema arvates korrektselt. Kui reisijad läksid ütlema, et nende kajutites on vett, siis anti neile vaid uue kajuti võtmed ja keegi vaatama ei tulnud.

"Meie kajut võttis vett. See oli traumaatiline," lisas reisija Maria lehele.

Reisija Alexander Mavi rääkis, et tunne oli hirmutav, kuna info ei liikunud. Samuti oli laevas äärmiselt tugevat tuult tunda.

Eesti aja järgi kella 23 paiku lõid lained Tallinnast Stockholmi teel olnud reisilaeva Victoria I vööri radariantenni laevakere küljest lahti ning see kahjustas kahte vööriilluminaatorit. Laeva merekindlust ja navigeerimisvõimekust antud tormikahjustus ei mõjutanud. Samas osutus keeruliseks purunenud 6. teki konverentsiruumi illuminaatorite täiesti ilmastikukindel sulgemine ning kapten otsustas igasuguste riskide vältimiseks pöörduda tagasi Tallinnasse.

6. teki konverentsiruumi põrand sai vihmast ja lainepritsmetest tingitult veekahjustusi, veidi vett sattus läbi põrandas olevate avauste ka viienda teki reisijatealale. Inimestele ega laevale ohtu ei ole ning meeskond teeb endast kõik oleneva, et tagada reisijate heaolu keerulistes ilmastikuoludes.

Reisijatele ja kaubavedajatest klientidele toimub reisi hüvitamine läbi ettevõtte klienditeeninduse. Tallinn-Stockholmi liini homsete väljumiste osas võtab ettevõte reisidele piletiostnutega homse päeva jooksul otse ühendust. Seoses juhtumiga jääb ära Victoria I homne väljumine Stockholmist Tallinnasse. Tallink vabandab reisijate ees ebamugavuste pärast.

Kas oled või oled laeval? Jaga muljeid, fotosid või videot vihje@delfi.ee võiRahva Hääles!