Süüria valitsus püüab Vene õhujõudude toetusel tagasi võtta riigi endise suurima linna mässuliste käes olevad osad, vahendab BBC News.

Punane Rist teatas oma avalduses, et varustusteed on ära lõigatud, mis paneb tsiviilelanikkonna tohutu surve alla.

„Temperatuurid on äärmiselt madalad ning ilma adekvaatse toidu-, vee ja peavarjuga varustamiseta püüavad liikvele aetud inimesed ellu jääda väga juhuslikes tingimustes,“ ütles Punase Risti juht Süürias Marianne Gasser.

Organisatsioon Piirideta Arstid hoiatas, et lahingud Türgi piiri lähedal Azazis on viinud tervishoiusüsteemi kokkuvarisemise äärele.

Uued sõjategevuse eest põgenenud on sunnitud peavarju otsima juba niigi ülerahvastatud põgenikelaagrites.

„On oht, et inimesed, sealhulgas väikesed lapsed ja eakad, võivad olla sunnitud elama vähemalt mitu päeva jäistes tingimustes lageda taeva all,“ ütles Piirideta Arstide esindaja Muskilda Zancada.

Türgi on viimase viie aasta jooksul vastu võtnud üle 2,5 miljoni Süüria põgeniku ning on teatanud, et jätkab nende vastuvõtmist „kontrollitud viisil“.

ÜRO on teatanud, et kui Süüria valitsusväed ja Iraani toetatud rühmitused Aleppo ümber piiravad, on abist ära lõigatud kuni 300 000 inimest.

Alates rünnaku algusest kuu algul on Süüria inimõiguste vaatluskeskuse andmetel hukkunud üle 500 inimese, sealhulgas kümneid tsiviilisikuid.