1. Poliitiline mõjutamine

Venemaa on sageli ettearvamatu ja üritab lüüa kiilu osapoolte vahele nii Soomes kui ka Euroopa Liidus. Üks teema on Euroopa Liidu usaldusväärsuse õõnestamine.

2. Õhuruumi rikkumine

Pidevad õhuruumi rikkumised, mida Venemaa ka Soome suhtes toime paneb, võivad olla tuleneda eksitusest, kirjutab leht, samas võib see olla ka provokatsioon või teadlik võimunäitamine.

2. Sõjaväeõppused Soome piiri ääres

Venemaa demonstreerib sõjalist jõudu suurte õppustega Soome piiri läheduses, võimu näidatakse ka Läänemerel.

4. Varjupaigataotlejate takistamatu pääs üle Venemaa piiri

Miskipärast Venemaa piir mingist hetkest alates enam ei pidanud ja ilma dokumentideta varjupaigataotlejad pääsesid eelmisel aastal paari kuu jooksul kahe piiripunkti läheduses üsna kontrollimatult Soome poolele. Kevadel suutis Soome siiski läbirääkimiste abil saavutada selle, et pagulaste voog sealtkaudu pidurdus.

5. Riigikaitseotsuste mõjutamine

Üritatakse mõjutada Soome kava kaitseväe, mereväe ja õhujõudude vahendite uuendamise plaane, seada need kahtluse alla. Samuti Soome kaitseväeõppusi koostöös NATO ja USA vägedega. Püütakse õõnestada ka soomlaste kaitsetahet.

6. Laste hooldusõiguste küsimused

Viimasel kümnendil on päevakorda kerkinud laste hooldusõiguste küsimused.

Väga vähesed soomlased usuvad, et Soome sotsiaalkaitsesüsteem müüb vene rahvusest lapsi USA geipaaridele. Ometi räägitakse selliseid jutte Soomes elavatele venelastele, et panna nad riigi suhtes usaldust kaotama.

7. Soomevenelaste mõjutamine

Aeg-ajalt kostab soomlaste suunas russofoobia ja Venemaa vihkamise süüdistusi. Eesmärgiks taas kohalike venelaste usalduse kõigutamine.

8. Internetitrollid

Venemeelsed kommenteerijad on Soome sotsiaalmeedias omaette nähtus. Pole teada, kes täpselt on selle taga, teada on ainult suund, kust see tuleb. See nähtus on samas viimasel ajal pisut vaibunud.

9. Meedia mõjutamine

Trollid ja ahistajad ähvardavad ja töötlevad Soome ajakjanikke. Eesmärgiks vaigistada kriitilise info avaldamist Venemaa kohta.

10. Ajaloo ümberkirjutamine

Vene meedia on seadnud küsimuse alla Soome iseseisvuse alused. Samuti on kirjutatud, nagu piiraks Pariisi rahuleping Soome kaitseväe arendamist või koostööd NATOga.