Bouanane’i süüdistatakse kahes terroristlikel eesmärkidel toime pandud mõrvas ja kaheksas terroristlikel eesmärkidel tehtud mõrvakatses, vahendab Helsingin Sanomat.

Süüalust kahtlustatakse terroristlikel eesmärkidel tegutsemises seetõttu, et tema eesmärk oli tekitada tõsist hirmu elanikkonna hulgas.

Kui esimese astme kohus mõistab mehe nendes kuritegudes täielikult süüdi, on karistuseks eluaegne vangistus.

Kohtuprotsess Bouanane’i üle korraldatakse Turus.

Bouanane on tunnistanud süüd vägivallategudes Turu kesklinnas eelmise aasta 18. augustil. Riigiprokuratuuri teatel ei ole ta aga väljendanud selget seisukohta selle kohta, kas ta pani teod toime terroristlikel eesmärkidel, nagu süüdistuses väidetakse.

Mees on väitnud, et tal ei ole kõigist pussitamistest mälupilte.

Politseijuurdluse andmetel ründas Bouanane augustikuisel reede õhtul Turu Kauppatoril esimest ohvrit kohe sinna saabudes. Ta jõudis liikuda 465 meetrit, tappa kaks inimest ja haavata veel kaheksat, enne kui politseipatrull ta reide tulistades ja taserit kasutades peatas.

Politsei teatel Bouanane radikaliseerus ja pani teo toime üksi. Ta pidas end terroriorganisatsiooni Islamiriik võitlejaks ja hakkas enda sõnul Islamiriigiga seotud materjaliga tutvuma kolm kuud enne rünnakut.

Kohtuprotsess algab eelistungiga 20. märtsil Turus.