Vangla territooriumil, kus Tsepovjaz oma 20-aastast karistust kandis, oli nõrgendatud kontroll kinnipeetute üle ning Tsepovjaz võis koos oma jõugukaaslastega rikkuda keelde ja kohustusi, mida pidid järgima tavalised süüdimõistetud, vahendab Moskovski Komsomolets.

„Rikkudes seadusandluse nõudeid viis parandusasutuse administratsioon ta ebaseaduslikult üle karistuse kandmise kergendatud tingimustele, luues samas alusetult mugavad tingimused,” teatas Kurennoi.

Jutt käib Tsepovjazi varustamisest peente toitudega ning võimalusest kasutada takistamatult mobiiltelefoni ja kohtuda isikutega, kellega ta ei oleks tohtinud vanglas läbi käia.

Tsepovjaz suhtles sugulastega rahulikult SMS-i teel, kasutades erinevaid numbreid, ning talle võimaldati täiendavaid kohtumisi distsiplinaarkaristuste olemasolu juures.

Prokuratuur saatis kontrollimaterjalid uurimisorganitele ja taotleb kriminaaljuurdluse alustamist koloonia ametiisikute vastu.

Tsepovjazi jõuk tungis 2010. aastal neile mitte kuuletunud Krasnodari krai taluniku majja ja tappis seal 12 inimest, sealhulgas kaks last.