Läbiotsimine oli kavas ka Verviers's Rue de la Colline'il. „Kahtlusalused avasid viivitamatult ründe- ja automaatralvadest tule föderaalpolitsei eriüksuse pihta,“ ütles Van Der Sypt flaami ajalehe De Morgen vahendusel. „Järgnevalt nad neutraliseeriti. Selle käigus kaks kahtlusalust tapeti ja kolmas võeti vahi alla. Ükski politseinik ega kodanik viga ei saanud.“ Ajakirjanik Thomas De Graeve kirjutas Twitteris, et võimalik rünnak oli tundide küsimus.

Asja uurimine käib ning Belgia föderaalprokuratuur ei soovi seetõttu eriti rohkem detaile avaldada. Peaminister Charles Michel, siseminister Jan Jambon ja justiitsminister Koen Geens kohtusid neljapäeva õhtul julgeolekuteenistuste esindajatega, teatas uudisteagentuur Belga usaldusväärsetele allikatele viidates.

Verviers's toimus hiljem veel üks haarang kiviviske kaugusel kohast, kus toimus tulevahetus. Relvastatud politseinikud tungisid ühte korterisse Rue du Palais'l.

Belgia operatsioonil ei ole otsest seost Pariisi rünnakutega, teatab prokuratuur. Politseiteenistused olid aktsiooni juba nädalaid ette valmistanud, ka enne Pariisi rünnakuid. Prokuratuuri teatel olid Belgias kavandatud rünnaku sihtmärgid politseinikud või politsei hooned.

Liège'ist idas asuv 56 000 elanikuga Verviers on tuntud radikaliseerunud moslemite kogunemispunktina. Viimasel ajal arvatakse neist kümme olevat sõitnud Süüriasse Islamiriigi või teiste äärmusislamistlike rühmituste eest sõdima.

Genti ülikooli professori Brice De Ruyveri sõnul on Belgias seninägematu, et politseinikke rünnatakse ründerelvadega. „Kõik viitab sellele, et need olid inimesed, kes olid endaga juba lõpparve teinud. Me nägime Prantsusmaal, milleni see viib,“ ütles julgeolekuekspert. „Kui inimesed on selles faasis, on täiesti selge, et nad on väljaspool ühiskonda ja on otseselt ühiskonna vastu suunatud. Siis saab loota ainult ühele asjale, et sa oled kiirem kui nemad.“

Molenbeekis (Üks Brüsseli moodustavatest omavalitsustest) toimusid läbiotsimised kolmes kohas, kinnitas linnapea Françoise Schepmans. Zaventemis, kus asub Brüsseli lennuväli, vahistas politsei teadetekohaselt kaks pühasõdalast. Ajalehe De Standaard teatel on ka nemad Süüriast naasnud.

De Morgeni allikate teatel toimusid politseioperatsioonid ka Brüsseli kesklinnas, Schaarbeekis, Anderlechtis ja Vlaams-Brabanti provintsis.