„Jutt käib kahest läbiotsimisest Verviers's, kuuest läbiotsimisest Molenbeekis, ühest Anderlechtis, ühest Brüsselis, ühest Sint-Agatha-Berchemis ja ühest Liedekekes,“ ütles Van Der Sypt ajalehe Het Laatste Nieuws vahendusel.

Verviers's vahistati üks, Molenbeekis üheksa, Brüsselis kaks ja Sint-Agatha-Berchemis üks kahtlusalune. Seni pole selge, kas arreteeritud on kõik terrorirakukese liikmed.

Ka Prantsusmaal vahistati kaks Belgia kodanikku, kes kuulusid kahtlustuste kohaselt samasse terrorirakukesse ning kelle väljaandmist Belgia Prantsusmaalt taotlema hakkab. Operatsioon oli siiski puhtalt Belgia, mitte Euroopa aktsioon. Terrorirakukesel ei ole prokuratuuri teatel välismaa harusid ning seega ei ole see ka seotud Pariisi rünnakutega.

Prokuratuur teatas veel, et Verviers's leiti neli automaati AK-47, käsitulirelvi, laskemoona, lõhkeaineid, politseivorme, mobiiltelefone, raadiosaatjaid, valedokumente ja suur summa raha. Molenbeekis leiti käsitulirelvi, mobiiltelefone ja muid esemeid.

„Uurimine on kindlaks teinud, et grupp oli korraldamas terrorirünnakut, täpsemalt politseinike tapmist avalikel teedel ja komissariaatides,“ ütles Van Der Sypt.

Belgia siseminister Jan Jambon ütles nii neljapäeval kui ka reedel, et oht ei ole veel möödas. Terrorismivastased teenistused kardavad, et teised Süürias käinud või terroristid asuvad pärast operatsiooni tegutsema.