„Ei karda,“ ütles Prohhorov, vastates ajakirjaniku sellesisulisele küsimusele, vahendab BNS.

Ta lisas, et ei näe mingit takistust Hodorkovski ja tema endise äripartneri Platon Lebedevi ennetähtaegseks vabastamiseks vanglast.

„Ma ei näe mingit alust, et mitte anda Hodorkovskile ja Lebedevile isegi selle ebatäiusliku seaduse raames ennetähtaegse vabanemise õigust,“ kuulutas ta.

„Kõik haledad katsed teha vanglas noomitusi näevad välja äärmiselt mitteveenvad,“ lisas ärimees.

Prohhorov kinnitas, et ei kavatse poliitikast lahkuda ning lubas Pravoje Delo ümber toimunust teavitada riigi tippjuhtkonda.

„Plaane poliitikast lahkuda mul pole,“ ütles Prohhorov ajakirjanikele.

Ka kinnitas ärimees, et soovib kohtuda presidendi ja peaministriga.

„Ennekõike soovin kohtuda presidendi ja peaministriga, informeerida neid sellest, mis parteis toimus, kuidas see toimus ning näidata vastavaid dokumente,“ ütles ta.

Prohhorovi sõnul ei karda ta oma karmide sõnade ja tegude tagajärgi. „Kui ma kardaksin, siis ma siin ei seisaks,“ toonitas ta.

Ärimehe sõnul pole ta opositsionäär. „Ma pole opositsionäär, ma olen alternatiivne võim. Olen riigi arengu poolt, revolutsiooni vastu.“

Prohhorov kutsus kõiki tema ja tema pooldajate vaateid jagavaid inimesi ühinema. Ta kinnitas samas ajakirjanikele, et astus ise Pravoje Delost välja, ning lubas, et räägib täpsemalt uuest kavandatavast poliitilisest jõust kümne päeva pärast.

„Me loome uue ühiskondlik-poliitilise liikumise. Milliseks see kujuneb, räägin kindlasti umbes seitsme kuni kümne päeva pärast,“ osutas ta.

Ka lubas ta nõuda, et eraisikutele tagastataks nende annetused, mis tehti Pravoje Delo toetuseks.

„Selle eest tahan ma võidelda. Ma ei taha, et see raha jääks ostetud parteile. Ma hakkan nõudma selle raha tagastamist inimestele,“ ütles ärimees.

Vastates küsimusele, kas ta kavatseb hääletada 4. detsembri üldvalimistel, ütles Prohhorov: „Ei kavatse.“

Oma seisukohta põhjendas ta sellega, et valimistel ei osale ühtegi parteid, kes vastaks tema poliitilistele vaadetele.