Teisipäeval teatati, et piirkonda saadetakse kuningliku mereväe üks moodsamaid sõjalaevu, hävitaja HMS Dauntless, mis vahetab välja fregatt HMS Montrose'i, vahendab Daily Telegraph.

Kolmapäeval kinnitati, et Cambridge'i hertsog alustab oma kuuenädalast teenistust helikopteripiloodina varem kui oodati. Prints William lahkub kuninglike õhujõudude Brize Nortoni baasist Oxfordshire'ist kolmapäeva õhtul.

Prints kuulub ühe otsingu- ja päästekopteri meeskonda, mis on 24 tundi valves suures Briti sõjaväebaasis 45 minuti kaugusel Falklandi saarte pealinnast Stanleyst.

Argentina välisministeerium mõistis prints Williami paigutamise Falklandi saartele hukka, teatades, et Briti troonipärija saabub vallutajana.

Suurbritannia kaitseministeerium rõhutas aga, et missioon on rutiinne ja kuningliku mereväe pressiesindaja lükkas ümber väited nagu oleks ultramoodsa hävitaja saatmine regiooni märk Suurbritannia positsiooni karmistumisest.

Suurbritannia peaminister David Cameron ja Argentina president Cristina Fernández de Kirchner on varem süüdistanud teineteist vastastikku kolonialistlikus käitumises.