Gruusias kohtub ta Gruusia presidendi Giorgi Margvelašvili ja peaministri Mamuka Bakhtadzega, et arutada Gruusia ja Eesti suhteid, julgeolekupoliitikat ning Gruusia suhteid Euroopa Liidu ja NATOga.

Kaljulaid esineb ka Tbilisi rahvusvahelisel konverentsil „Maailm 2018: tagurpidi?“.

Neljapäeval ja reedel osaleb Eesti riigipea Arraiolose grupi aruteludel Lätis. Sel aastal on kohtumise põhiteemadeks ühiskonna vastupanuvõime suurendamine ning Euroopa julgeolek ja Euroopa Liidu tulevik.

Kaljulaid kohtub Lätis ka kahepoolselt Saksamaa Liidupresidendi Frank Walter Steinmeieriga, et arutada meie riikide kahepoolseid suhteid, Euroopa tulevikku, transatlantilisi suhteid ja Ukrainat.

Arraiolose grupi nime all tuntakse 2003. a alguse saanud mitteformaalsete kohtumiste seeriat, kuhu on kutsutud riigipead, kes ei võta osa Euroopa Liidu Ülemkogust.

Reedel sõidab Kaljulaid edasi Ukrainasse, kus kohtub president Petro Poroshenkoga, et arutada Ukraina reformiprotsessi, kahepoolseid majandussuhteid ja Ukraina investeerimiskeskkonda.

Kaljulaid osaleb ka Kiievis Jalta Euroopa Strateegia konverentsil digiühiskonna ja õigusriigi teemalistel aruteludel ning Eestist pärit loomekeskuse LIFT99 Kiievi kontori avaüritusel.

Laupäeval külastab president Dnipropetrovski oblasti keskust Dniprot, kus külastab Eesti kapitalil põhinevat Interpipe tehast ja terrorismisvastase operatsiooni muuseumi ning osaleb maailmakoristuspäeva heakorratalgutel.

President jõuab Eestisse tagasi laupäeva hilisõhtul.