22-aastase Aboubakar F.-i tulistamise eest on politseinik küsitlemiseks kinni peetud, vahendab AFP.

Mehe surm on aga veelgi pingestanud suhteid vaeste sisserändajate asustatud äärelinnade elanike ja politsei vahel, keda esimesed süüdistavad ülemäärases vägivallas.

Öösel süüdati Nantes’is 52 autot, sealhulgas linnapea isiklik sõiduk, ning tule ja vandalismi tõttu sai kahjustada kaheksa hoonet, sealhulgas baar ühes kaubanduskeskuses, mis hävis tules, teatasid võimud.

Süüdata prooviti ka keskkooli ja tanklat. Keegi viga ei saanud ja vägivald vaibus kohaliku aja järgi kella kuue ajal hommikul.

Politsei pidas kinni neli inimest, sealhulgas 14-aastase poisi, kellel olid kaasas bensiin ja tikud. Nagu ka eelmistel öödel visati politseibussi Molotovi kokteiliga.

Rahutuste tõttu on vahistatud üle tosina inimese, sealhulgas üks Pariisi eeslinnas Garges-les-Gonesse’is, kus tapetud mees üles kasvas.

Eile õhtul marssis Nantes’is umbes tuhat inimest, kes nõudsid „õigust Aboule” ja nõudsid tema surma asjaolude avalikustamist.

Nantes’i külastas Prantsusmaa peaminister Édouard Philippe, kes mõistis rahutused hukka ja lubas täielikku läbipaistvust mehe surma uurimisel.

Prantsusmaa siseminister Gérard Collomb ütles, et valitsus teeb kõik, mis suudab, olukorra rahustamiseks.

Aboubakar F. oli jälgimise all seoses narkoärijuurdlusega, kui politsei ta teisipäeval autoga peatas. Ta oli tagaotsitav ka röövi ja muude kuritegude eest.

Nantes’i politsei teatel ei olnud mehel kaasas isikut tõendavat dokumenti, ta andis vale nime ja teda püüti vahistada. Teda tulistati ilmselt põgenemiskatsel.

Tulistatud politseinik on kinni peetud kahtlustatuna „võimuesindaja tahtlikus vägivallas, mis viib ettekavatsemata surmani”.