Hukatu lähedalt leiti ka Islamiriigi lipp. Meedia väitel nähti Islamiriigi lippu kandvaid meesterahvaid varem tehasesse sisenemas. CNNi allika sõnul oli pea pandud gaasitöötlemistehase ette ja selle kõrval oli araabiakeelne kiri.

Üks mees on kahtlustatuna vahi alla võetud. Ta ütles, et on ISIL-i võitleja. AP teatel oli tegu võimude huviorbiidis olnud 1980ndatel sündinud mehega.

Riigi siseministeerium kinnitas, et julgeolekut tugevdatakse üle kogu riigi.

Sky Newsi korrespondendi sõnul võib terroriorganisatisoon kasutada tuntud taktikat, tõmmates algul tähelepanu mõnele väikesemale rünnakule, et võimud koonduksid ühte kohta, ning seejärel rünnata suuremate jõududega kusagil mujal.

Kell 16 toimub Pariisis erakorraline kaitsenõukogu istung, millest peaks osa võtma ka terrorirünnaku tõttu plaanitust varem Brüsselist naasev president Francois Hollande.

President Hollande ütles avalduses Brüsselis, et äärmuslase eesmärgiks oli gaasitöötlemistehas õhku lasta. „Terrorirünnaku korraldaja on kinni peetud ja kindlaks tehtud,“ kinnitas ta.

„Oleme kasutusele võtnud kõik vajalikud meetmed , et vältida edasisi rünnakuid,“ kinnitas president Hollande, avaldades kaastunnet ohvrite lähedastele.

Prantsusmaa siseminister Bernard Cazeneuve ütles pressikonverentsil, et tegu oli kohutava rünnakuga. Ta kinnitas, et politsei uurib, kas Islamiriigi võitlejal, kelle nimi on võimude väitel Yessim Salim, võis olla kaasosalisi.

„Oleme võtnud kasutusele kõik vajalikud meetmed, et kaitsta Prantsusmaa rahvast,“ lubas ta.

Gaasitöötlemisfirma nimega Air Products peakorter asub Ühendriikides.