Meeleavaldusi toetasid jõud poliitilise spektri kogu ulatuses, sealhulgas endised presidendid François Hollande ja Nicolas Sarkozy, vahendab BBC News.

Eilseks kutsus inimesi Pariisis kogunema esimesena Sotsialistliku Partei esimene sekretär Olivier Faure. Hiljem korraldati üritus enam kui 50 erakonna ja ühenduse toetusel.

Täpset numbrit ei ole antud, aga samasugused meeleavaldused toimusid 60 linnas, sealhulgas Marseille’s, Bordeaux’s ja Nantes’is.

Prantsusmaal on viimastel kuudel toimunud sari silmapaistvaid juutide vastaseid rünnakuid.

Viimastel nädalatel on soditud ühe holokaustis ellujäänu ja minister Simone Veili portreid, kirjutatud saksa keeles „Jude” ühe Pariisi pagariäri aknale ja saetud maha puu, mis istutati antisemiitliku jõugu surnuks piinatud juudi noore mälestuseks.

Prantsusmaa president Emmanuel Macron külastas eile juudi surnuaeda Ida-Prantsusmaal, kus ligi sajale hauale oli joonistatud haakrist.

Prantsusmaal on Euroopa suurim juudi kogukond, umbes 550 000 inimest.

Eelmisel nädalal avaldatud statistika järgi on antisemiitlike rünnakute arv Prantsusmaal kasvanud 311-lt 2017. aastal 541-le 2018. aastal ehk 74 protsenti.

Prantsusmaa peaminister Édouard Philippe ütles eile ajakirjale L’Express, et valitsus kaalub seadusemuudatust vihakõne vastu sotsiaalmeedias. Philippe’i sõnul on antisemitism Prantsuse ühiskonnas sügavale juurdunud.