„Me ei pea nendel tingimustel, nende rühmitustega läbirääkimisi,“ ütles Le Drian The Locali vahendusel. „Mida me teeme, on kõigi võimalike meetmete kasutamine pantvangide vabastamise saavutamiseks. Aga me ei mängi seda kauplemismängu, sest see on terrorism.“

Le Drian võttis sõna päev pärast seitsmeliikmelisest perekonnast koos röövijatega YouTube'is video avaldamist. Röövijad väitsid, et on Nigeeria islamistlikust rühmitusest Boko Haram ja nõudsid vangide vabastamist.

Prantsusmaa välisminister Laurent Fabius nimetas video avaldamist esmaspäeval šokeerivaks näiteks röövijate julmusest.

„Boko Haram avaldas Eelmisel teisipäeval Põhja-Kamerunis röövitud Prantsuse perekonna video,“ ütles Fabius. „Kõigi meie jaoks on need pildid kohutavalt šokeerivad. Need näitavad piirideta julmust.“

Üle kolme minuti pikas videos on näha perekonda, sealhulgas nelja last, keda hoitakse kinni teadmata kohas ning kellega koos on vähemalt kolm varjatud nägudega röövijat. Perekonnale lähedane isik tuvastas agentuurile AFP nende isikud.

Prantsusmaa peaminister Jean-Marc Ayrault kinnitas, et Boko Haram võttis perekonna röövimise eest vastutuse. Ayrault' sõnul hoitakse perekonda kinni ilmselt Nigeerias.

„Videot uurivad meie teenistused, mis teevad täpselt kindlaks nende väidete iseloomu,“ ütles Ayrault. „Prantsuse väimud on lähedases ja pidevas kontaktis Nigeeria ja Kameruni võimudega.“

Üks röövijatest pöördub videos araabia keeles Nigeeria presidendi Goodluck Jonathani poole. „Kui te tahate, et me vabastaksime need Prantsusmaa kodanikud, vabastage kiiresti meie naised, keda te kinni hoiate,“ ütleb mees. Ta kutsub Kameruni üles vabastama „meie vennad“ ja hoiatab, et pantvangid tapetakse, kui nõudmisi ei täideta. Video alguses loeb pereisa Tanguy Moulin-Fournier paberilt ette avalduse.

Perekond – isa, ema, neli last, vanuses 5-12 ja nende onu, rööviti 19. veebruaril, kui nad külastasid Kamerunis asuvat rahvusparki.