Seaduseelnõu esimene osa sätestab, et abielu on liit „kahe inimese vahel, kes on kas erinevast või samast soost“. Teises osas kirjeldatakse üksikasjalikult homoseksuaalsete paaride lapsendamisõigusi, mis hakkavad olema samasugused kui heteroseksuaalsetel paaridel, teatab The Local.

Enne seaduseelnõu lekkimist ei teatud, et kõik sõnad „isa“ ja „ema“ asendatakse seaduses sõnadega „lapsevanem“.

Prantsusmaa justiitsminister Christiane Taubira rääkis paljudest uue seaduse detailidest septembri algul intervjuus katoliiklikule ajalehele La Croix.

„Kes ütleb, et heteroseksuaalne paar kasvatab lapse üles paremini kui homoseksuaalne paar, et nad tagavad parimad tingimused lapse arenguks?“ küsis Taubira. „Kindel on see, et lapse huvid on selle valitsuse peamine mure.“

Pärast La Croix'le intervjuu andmist on Taubira väidetavalt konsulteerinud LGBT organisatsioonidega. Viimaste esindajad kritiseerivad aga uut seaduseelnõu endiselt, sest selles ei toetata lesbipaaride kunstlikku viljastamist. Teised väidavad, et eelnõus on endiselt auke, nagu näiteks ühe partneri abieluvälise lapse adopteerimine ning surrogaatemast välismaal sündinud lapse staatus.

Ametnikud ei ole veel seaduseelnõu lekkimist kommenteerinud. Valitsusele peaks seda esitletama 31. oktoobril.