Torm ja paduvihm puhkes regioonis ööl vastu esmaspäeva, järgmisel ööl maruilm jätkus. Kadunud on 11 inimest ja ohvrite arv võib veelgi tõusta, ütlesid ametnikud.

Raffarin käis kopteriga Sommieres’i linnas Nimes’i lähedal. Paljud Nimes’i ümbruse linnad on maanteed mööda peaaegu ligipääsmatud.

“Tulin siia kaastunnet avaldama ja näitama rahvuslikku solidaarsust kõigi oma kaasmaalastega,” ütles valitsusjuht. Esialgu eraldab valitsus üleujutuste piirkonnale 10 miljonit eurot riiklikku abi, lisas ta.

Hukkunud olid peamiselt Avignoni, Nimes’i ja Uzes’i ümbruse elanikud Rhone’i deltast põhja pool. Hulk inimesi uppus, üks hukkus välgulöögist ja üks tuletõrjuja suri inimesi uppuvaist autodest päästes saadud vigastustesse.

Mõnes piirkonnas sadas pühapäevast esmaspäevani 24 tunniga kuni 600 millimeetrit vett, rohkem kui tavaline kuue kuu keskmine. Chateauneuf-du-Pape’is, kus viinamarjakasvatajad lõikuseks valmistuvad, sadas umbes 300 millimeetrit.

Esmaspäevaöised tormid suurendasid üleujutatud alasid veelgi, Avignoni lähedal Aramoni küla all purunes jõekalda tamm ja tulvavesi voolas külla.

Teisipäeva hommikuks ilm paranes ning TGV kiirrongid said jätkata esmaspäeval mitmeks tunniks katkenud liiklust Pariisi ja Marseille’ vahel.

TGV ja muude rongide liiklus Nimes’i ja Montpellieri vahel seisis.

Vahemere äärde viivad A9 ja A7 maanteed olid osaliselt üle ujutatud ning liiklusamet ei osanud ka alternatiive soovitada, sest enamus piirkonna teedest on kohati vee all.