Normandia mereäärses kuurortis Deauville’is toimuvatel läbirääkimistel arutatakse võimalusi majandus- ja julgeolekukoostöö arendamiseks Euroopa Liidu ja Venemaa vahel. Saksamaa ja Prantsusmaa soovivad lähemaid suhteid ka Venemaa ja NATO vahel, teatab BBC News.

NATO avaldab järgmisel kuul Lissabonis oma uue strateegia ning Euroopa juhid loodavad, et Medvedev avaldab sellele oma toetust.

Suuri otsuseid kolmepoolselt kohtumiselt ei oodata. Eelkõige seetõttu, et Saksamaa ja Prantsusmaa juhid ei taha näidata, nagu läheksid nad ülejäänud Euroopa Liidust mööda.

Prantsuse ametnikud väidavad, et pinged Venemaa ja Lääne vahel on viimase paari aasta jooksul lõdvenenud ning Moskva poolt on märgata uut avatust.

Peamiseks erimeelsuseks on NATO kavandatav raketikilp Euroopas, millest saab ka peamine kõneaine eeloleval NATO tippkohtumisel.

Sarkozy on hetkel hõivatud muude küsimustega, eelkõige Prantsusmaa haaranud streigilainega pensionireformi vastu. Kolmepoolne kohtumine on Sarkozy jaoks võimalus mängida riigimeest ja unustada kodused mured.