Arnault esitas taotluse augusti lõpus ja nüüd peavad Belgia võimud otsustama, kas tal on Belgiaga tegelikke sidemeid, kirjutas Le Monde.

Arnault lahkumise põhjused pole teada, aga arvatavasti on selle taga Belgia madalam maksutase. Prantsusmaa vastvalitud president Francois Hollande tahab eriti kõrgepalgalisi inimesi maksustada 75 protsendilise tulumaksu määraga.

Arnault kohtus kolmapäeval 40 minutit Prantsusmaa peaminister Jean-Marc Ayrault'ga ja hoiatas teda 75protsendilise tulumaksu eest. Luksuskaupade firma LVMH juht Arnault on Prantsusmaa kõige paremini makstud inimene. Eelmisel aastal teenis ta 10,7 miljonit eurot põhipalga, lisatasude ja aktsiaoptsioonidega, mistõttu Hollande'i maksumõtted puudutaksid teda väga otseselt.

Arnault' varanduse koguväärtuseks hindas USA ajakiri Forbes 41 miljardit dollarit. Arnault on ka Prantsusmaa eelmise president Nicolas Sarkozy sõber ning veendunud liberaal. 1981. aastal kolis ta kolmeks aastaks USAsse, sest Prantsusmaal sai võimule eelmine sotsialistist president, Francois Mitterand.