Prantsusmaa justiitsminister Nicole Belloubet ütles, et kirjutas Google’ile kirja, milles palub eemaldada tundlikud fotod, kuid seni ei ole midagi tehtud, vahendab Reuters.

„Ei ole normaalne, et selliste julgeolekuhoonete fotod nagu meie vanglad on internetis üleval,” ütles Belloubet intervjuus raadiojaamale RTL. „Ma olen kirjutanud Google’ile ja palunud tegutseda, et eemaldada need karistusasutused, aga midagi ei ole seni juhtunud. Ma võin olla sunnitud paluma kohtumist nende inimestega, kellele ma kirjutasin.”

Google’i pressiesidaja ütles, et sellised rakendused nagu Google Maps ja Google Earth võtavad pilte välistest allikatest.

„Me oleme andnud oma allikatele nimekirja tundlikest kohtadest ja palunud neil astuda vajalikke samme nii kiiresti kui võimalik, et olla seadusega kooskõlas,” ütles Google’i esindaja, lisades, et nimekiri sisaldab ka tuumaelektrijaamu ja sõjaväebaase.

Minister viitas Rédoine Faïdi juhtumile, kelle põgenemine juulis Pariisist lõunas asuva vanglakompleksi lahtisest hoovist pälvis tähelepanu helikopterivastaste võrkude puudumise ja selgete õhufotode olemasolu tõttu internetis.

Faïd saadi eelmisel nädalal uuesti kätte. See juhtus kolm kuud pärast seda, kui tema kaasosalised maandusid kaaperdatud helikopteriga Reau vangla hoovis ja viisid ta kaasa.

Belloubet ütles, et Faïd, kes on kuulutanud välja näljastreigi, on nüüd üksikvangistuses ning tal on keelatud vastu võtta külalisi. Tema Põhja-Prantsusmaal asuva vangla pildid on aga samuti internetis kättesaadavad.