Kreeka peaminister Georgos Papandreou teatas teisipäeval ootamatult, et abipakett pannakse rahvahääletusele, vahendab BNS.

"Minu arvates tuleks kreeklastele öelda, et selle referendumi küsimus ei ole, "kas sa oled nõus sõlmitud kokkuleppega", vaid, "kas sa tahad jääda eurotsooni või mitte"," ütles Leonetti telekanalile LCI.

"See oleks aktsepteeritav küsimus - vastutasuks Euroopa solidaaruse eest on võlgade tasumiseks vaja säästuplaani, või tuleb loobuda eurost, pöörduda tagasi rahvusvaluuta juurde, kuid kuulutada välja pankrot," seletas minister.

Leonetti tõi näiteks Argentina, kes otsustas 2001. aastal võlad tasumata jätta ja kellel kulus ekspordivõimest hoolimata taastumiseks 10 aastat.

"Kreekal ei ole eksporti. See tähendab, et kreeka rahval tuleb elada vaesuses," sõnas ta. "Otsustamiseks inimeste poole pöördumise ideed ei saa kritiseerida, aga esitada tuleb õige küsimus."

Leonetti sõnul tuleb kreeklastele selgeks teha, et neil ei ole kriisist väljumiseks muud lahendust kui see, mille pakkusid välja euroala 17 riiki, nii et nad ei saa öelda, et on kokkuleppe vastu, aga tahavad jääda eurotsooni.

"Eurotsoonist lahkumine on Kreeka ja kreeka rahva jaoks ohtlikum kui eurotsooni jaoks."