Viimane intsident juhtus Prantsusmaa läänerannikul Nantes'is, kus mees sõitis kaubikuga jõuluturul rahva hulka ja haavas 11 inimest. Juht pussitas seejärel ennast mitu korda ja on üks viiest inimesest, kes tõsises seisundis haiglasse viidi, vahendab Associated Press.

Nädalavahetusel toimus Prantsusmaal kaks rünnakut: Ida-Prantsusmaal Dijonis rammis mees autoga kokku 13 inimest ning Tours'i lähedal pussitas hiljuti islamisse pöördunud mees politseinikke.

Prantsusmaa siseministeeriumi esindaja Pierre-Henry Brandet ütles televisioonis esinedes, et Nantes'is sõitis autojuht meelega rahva hulka.

Kohaliku prokuröri Brigitte Lamy sõnul oli tegemist eraldiseisva intsidendi, mitte terroriaktiga. Lamy teatas, et autojuht on 37-aastane Nantes'ist umbes 240 kilomeetri kaugusel Saintes'is sündinud mees.

Prantsusmaa peaminister Manuel Valls tegi esmaspäeva õhtul avalduse, milles kutsus üles rahulikkusele ja tähelepanelikkusele.

Siseminister Bernard Cazeneuve veetis esmaspäeva Dijonis ja sõitis õhtul Nantes'i.

Dijoni prokurör teatas, et sealsed rünnakud toime pannud mees on tõsiselt vaimuhaige ning mingeid sidemeid terrorismiga tal ei ole.

Tours'is politseinikke rünnanu lasti maha. Seda rünnakut uurib siiski terrorismivastane politsei. Kaks politseinikku said tõsiselt ja üks kergemalt vigastada. Pariisi prokurör François Molins teatas, et ründaja oli 20-aastane Burundi päritolu mees nimega Bertrand.