Proua Hollande'i nimi on Valérie Trierweiler. Ta on 47-aastane, tal on eelmisest kooselust kolm poega ning ta on juba üle kahekümne aasta töötanud väljaandes Paris Match. Enne seda jälgis Trierweiler aastaid poliitikat, mille käigus ta ka Hollande'iga tutvus. Viimastel aastatel on Trierweiler teinud lisaks poliitilisi intervjuusid telejaamale Direct 8, vahendab De Volkskrant.

Trierweiler peab veel võitlema oma koha eest rambivalguses. Seda oli näha Tulle'is, kui ta tagasihoidlikult mehe kõrval koha sisse võttis, kui viimane pidas oma esimese kõne pärast valimisvõitu. „Alguses oli mul raske talle järele plaksutada, sest ma olen ajakirjanik. See on möödas. Ma rõõmustan tema üle, nagu oleks ta jalgpallur,“ ütles Trierweiler väljaandele Femme Actuelle.

Hollande ja Trierweiler tunnevad teineteist juba ammu. Esimest korda kohtusid nad 1988. aastal ja 2005. aastal kirjutas Trierweiler Hollande'ist esimese portreeloo Paris Matchile. Alles 2010. aasta oktoobris jõudsid nad suhteni. „Valérie on minu elu naine,“ ütles Hollande intervjuus seltskonnaajakirjale Gala, milles suhte teatavaks tegi. Kuni 2007. aastani oli Hollande'i partner endine presidendikandidaat Ségolène Royal, kellega tal on neli last.

Hollande'i presidendiks kandideerimine keeras Trierweileri elu pea peale. Naine ei tohtinud enam televisioonis poliitikuid intervjueerida, Paris Matchis ei tahetud teda enam poliitikatoimetusse. Suurim šokk oli see, kui ajakiri pani märtsis tema portree esikaanele, ilma et ta ise oleks seda teadnud.

Uut esileedit kirjeldatakse jahedana. „Ma olen pigem reserveeritud,“ arvab ta ise. „Ja mul pole suurt tahtmist ise esiplaanile trügida.“

Trierweilerit nähti vaikiva jõuna Hollande'i imagomuutuse taga (10 kilogrammi kergem, paremad ülikonnad, teised prillid). Kampaaniameeskonna peakorteris oli Trierweileril oma kirjutuslaud.

„Ma hoian protokollist kinni,“ ütles Trierweiler Femme Actuelle'ile. „Kuigi vabaduse kaotus tekitab minus hirmu.“ Tegemist on esimese korraga, kui Élysée palees hakkab elama paar, kes pole ametlikult abielus. Tegelikult on viimane väide kujundlik, sest Hollande'il ja Trierweileril pole kavas päriselt palees elama hakata.

Carla Bruni õnnitles Trierweilerit pühapäeval esimeste hulgas ja soovis jõudu.