Yassim Salhi vahistati, kui ta oli ramminud oma autoga gaasikonteinerite ladu, mis tekitas esialgse plahvatuse, ja tegeles parajasti tuleohtlikke kemikaale sisaldavate kanistrite avamisega, ütlesid Prantsuse võimud reedel. President François Hollande ütles sündmusest kõneldes, et tegemist on kahtlemata terroriaktiga.

Hiljem leidis politsei mehe 54-aastase ülemuse pea aia otsast rippumast. Pea ümber olid lipud ja kirjad viidetega Islamile.

France24 andmetel peavad prantsuse võimud praegu kinni kahtlusalust, tema naist, õde ja veel üht inimest. Mees oli võimudele potentsiaalse riskina teada ja aastatel 2006-2008 oli ta ka radikaliseerumisohtlike isikute nimekirjas. Teada on ka tema seosed kohalike islamistidega.

Ametivõimud on kutsunud rahvast üles vältima ennatlikke järeldusi, kuna mis täpselt Lyonist 30km lõunas asuvas Saint Quentin-Fallavieri tööstuslinnakus toimus, ei ole veel teada.

Peaminister Manuel Valls ütles, et sellised kohutavad teod on läbi viidud selleks, et viia prantsuse rahvast endast välja ja luua pingeid ühiskonnas. „Prantsuse ühiskond peab jääma truuks oma väärtustele ajal, mil ta niimoodi proovile pannakse, eriti sellisel erilisel ajal nagu Ramadaan,“ ütles peaminister.