Marine ütles, et pärast mitmeid vastuolulisi kommentaare muu hulgas natside gaasikambrite kohta tundub tema isa strateegia olevat midagi „põletatud maa strateegia ja poliitilise enesetapu vahepealset“. Marine teatas, et on vastu isa kandideerimisele detsembris toimuvatel regionaalvalimistel Lõuna-Prantsusmaa Provence-Alpes-Côte d'Azuri regioonis, vahendab The Local.

Rahvusrinde asutaja Jean-Marie Le Pen kordas eelmisel nädalal oma seisukohta, mille järgi olid gaasikambrid pelgalt Teise maailmasõja üks „detail“.

Selle nädala teisipäeval andis Jean-Marie, kes on Euroopa Parlamendi liige, intervjuu paremäärmuslikule ajakirjale Rivarol, milles kurjustas, et valitsus on täis immigrante või immigrantide lapsi kõigil tasemetel.

Samuti väitis Jean-Marie, et Prantsusmaa peab tegema koostööd Venemaaga, et päästa „Põhja-Euroopa ja valge maailm“, ning kaitses Teise maailmasõja aegset Vichy vabariigi juhti marssal Philippe Pétaini.

Seni on Marine end isast distantseerinud, väites, et viimane räägib ainult iseenda eest, kuid Jean-Marie viimased ütlemised on ilmselt olnud viimane tilk karikasse.

„Tema aupresidendi staatus ei anna talle õigust võtta rahvusrinne pantvangi selliste suurte provokatsioonidega, mille eesmärk paistab olevat kahjustada mind, kuid kahjuks kahjustab see kogu liikumist, selle juhte, kandidaate, järgijaid ja valijaid,“ ütles Marine.

Marine nimetas kriisi rahvusrindes enneolematuks.

Alates juhtimise ülevõtmisest 2011. aastal on Marine püüdnud muuta erakonda peavoolu valijatele suupärasemaks.